Hovězí guláš v chlebu
Klasický guláš podáváný v chlebu
Doba přípravy 90 minut
Ingredience
- Cibule 4 kusy
- Česnek prolisovaný, 2 stroužky
- Hovězí kližka, 600 g
- Chléb kulatý, 4 kusy
- Kmín drcený, půl lžičky
- Majoránka 2 lžičky
- Mletá paprika sladká 1 lžíce
- Olej 1 lžíce
- Chléb na zahuštění
- Paprika červená, 1 ks
- Pepř mletý
- Rajský protlak 1-2 lžíce
- Sádlo 2 lžíce
- Sůl
- Žampióny menší, 6 kusů
Postup
Na sádle opečeme do zlatova na kostičky nakrájenou cibuli. Přisypeme nakrájené maso, osmahneme, přidáme protlak a mletou papriku,lehce zarestujeme. Maso zalijeme vodou, přidáme sůl,pepř a kmín, pod poklicí zvolna dusíme. Když je maso měkké, guláš podle potřeby zahustíme chlebem, dochutéme majoránkou a česnekem. Krátce povaříme. Papriku i žampiony očistíme, nakrájíme a přidáme do guláše. Z kulatých chlebů uřízneme vršky, vydlabeme a plníme. Přeji dobrou chut!
Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz