Hovězí hamburger s bylinkovým máslem
Recept podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha na chutné domácí burgery umíchané z namleté hovězí plece a hovězí květové špičky.
Hovězí burgry. Doba přípravy 35 minut + doba odležení směsi.
Ingredience
500 g | hovězí květové špičky |
500 g | hovězí plece |
120 g | anglické slaniny nebo panchety |
120 g | čedaru |
2-3 ks | rajčat |
listy ledového salátu | |
sezamové bulky nebo jiný typ pečiva | |
bylinkové máslo | |
majonéza | |
kečup | |
mletý pepř | |
hrubozrnná sůl | |
Na bylinkové máslo: | |
200 g | másla |
směs bylinek (kopr, estragon – lístky , rozmarýn, šalvěj, tymián) |
Postup
1. Hovězí maso nakrájíme na proužky a nameleme na masovém strojku
2. Směs osolíme hrubou solí, okořeníme pepřem, důkladně propracujeme a necháme v lednici chvíli odležet
3. Vytvoříme vždy dvě placky, mezi ně vložíme plátek bylinkového másla, upravíme rovnoměrně vysoký burger, postupně si tak připravíme všechny porce
4. Rošt na grilu důkladně potřeme špekem, nebo olejem
5. Na dobře rozpáleném grilu burgery grilujeme z obou stran, ke konci přidáme i plátky slaniny
6. Omytá rajčata nakrájíme na plátky, okořeníme je pepřem, osolíme
7. Bulky rozpůlené na půl opečeme na sucho, tzv. rozpečeme je
8. Housky potřeme jemně majonézou, pokapeme kečupem, poklademe listem salátu, vložíme ugrilovaný burger, na něj dáme plátek sýra a opečenou slaninu, tak připravíme všechny burgery, které ihned servírujeme.
Příprava bylinkového másla:
Posekáme rozmarýn, pak zbytek bylinek, všechny dobře promícháme, smícháme je s povoleným máslem. Hmotu zabalíme do alobalu ve tvaru válečku a dáme do lednice vychladit.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz