Hovězí polévka se sýrovými knedlíčky
Knedlíčky s eidamem a k tomu klasický vývar
Doba přípravy 3 hodiny
Ingredience
- Celer kousek
- Cibule 1 kus
- Eidam 150-200 g
- Hovězí na polévku, 500 g
- Kapie kousek
- Mouka hrubá 2 lžíce
- Mouka polohrubá 3 lžíce
- Mrkev 1 kus
- Nové koření 4 kusy
- Pepř celý, 8 kusů
- Petržel 1 kus
- Petrželka zelená
- Vegeta podle chuti
- Vejce 2 kusy
Postup
Maso, koření a zeleninu zalijeme 3 litry vody a uvaříme polévku, ocedíme a přidáme nasekanou zelenou petrželku.
Z vajec, mouky a nastrouhaného sýru uděláme těstíčko. Kávovou lžičkou nabíráme těstíčko a pomocí druhé lžičky utvoříme knedlíček, vhazujeme do vývaru, když vyplavou na povrch krátce povaříme.
Pokud chceme mít polévku nezakalenou, tak nočky vaříme zvlášť v osolené vodě, ocedíme, propláchneme vodou a dáme do polévky.
Další recepty najdete na Tradiční recepty.cz