Hovězí polévka se sýrovými knedlíčky

Knedlíčky s eidamem a k tomu klasický vývar

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 3 hodiny

Ingredience

 

  • Celer kousek 
  • Cibule 1 kus
  • Eidam 150-200 g
  • Hovězí na polévku, 500 g
  • Kapie kousek 
  • Mouka hrubá 2 lžíce
  • Mouka polohrubá 3 lžíce
  • Mrkev 1 kus
  • Nové koření 4 kusy
  • Pepř celý, 8 kusů
  • Petržel 1 kus
  • Petrželka zelená 
  • Vegeta podle chuti 
  • Vejce 2 kusy

 

Postup

 

Maso, koření a zeleninu zalijeme 3 litry vody a uvaříme polévku, ocedíme a přidáme nasekanou zelenou petrželku.

Z vajec, mouky a nastrouhaného sýru uděláme těstíčko. Kávovou lžičkou nabíráme těstíčko a pomocí druhé lžičky utvoříme knedlíček, vhazujeme do vývaru, když vyplavou na povrch krátce povaříme.

Pokud chceme mít polévku nezakalenou, tak nočky vaříme zvlášť v osolené vodě, ocedíme, propláchneme vodou a dáme do polévky.

 

Další recepty najdete na Tradiční recepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz