Hovězí roláda s ořechy
Roláda ze zadního hovězího naplněná naplněná vaječnou směsí dochucenou bylinkami a ořechy, upečená v troubě doměkka.
Doba přípravy 130 minut
Ingredience
Rozpis tak 6 porcí: | |
1 kg | zadního hovězího masa |
150 g | vlašských ořechů |
100 g | slaniny |
80 g | másla |
200 ml | červeného vína |
30 ml | rostlinného oleje |
5 ks | vajec |
2 ks | cibule |
1 ks | kapie |
2 lžíce | nasekané petrželky |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup
1. Maso očistíme, rozřízneme opatrně na velký plát a nejlépe přes fólii důkladně rozklepeme, plát z obou stran osolíme a okořeníme pepřem
2. Na kostičky nakrájenou slaninu necháme vyškvařit, přisypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova, přidáme rozšlehaná, mírně osolená vejce, nasekané ořechy, petrželku, pepř, směs ještě dle chuti případně dosolíme a mícháme, dokud vejce neztuhnou
3. Připravenou vaječnou nádivku rovnoměrně rozprostřeme na plát masa, posypeme ji nadrobno pokrájenou, jadřinců zbavenou, kapií a maso svineme do rolády, zajistíme kuchyňským provázkem
4. V pekáči, na rozehřátém oleji, roládu ze všech stran zprudka opečeme, pak ji podlijeme vínem, přiklopíme a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme asi 80 minut doměkka, během pečení maso přeléváme výpekem a podléváme vodou
5. Hotovou roládu vyjmeme, odstraníme provázek a nakrájíme ji na plátky
6. Výpek zjemníme máslem a jednotlivé porce touto šťávou přeléváme.
Doporučení:
Jako přílohu podáváme například vařenou rýži nebo různě upravené brambory.
Poznámka:
Roládu lze samozřejmě plnit i jiným tipem nádivky, skvělá je třeba ta na obrázku, ze šunky, hrášku a vajíček.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz