Hovězí svíčková na víně

Orestovaný kousek svíčkové, podušený na víně.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 60 minut

Ingredience

 

  Rozpis na 4 porce:
700 g pravé svíčkové v celku
20 g másla
3 dl brandy
1,5 dl bílého vína
1 dl madeiry (portugalské víno)
4 ks rajčat
2 ks mrkve
2 ks cibule
  mletý pepř
  česnek
  sůl

 

 

Postup

 

1. Svíčkovou odblaníme, několikrát do ní klepneme paličkou, osolíme a opepříme
2. Cibuli a mrkev nakrájíme na plátky, podusíme na rozehřátém másle, přidáme svíčkovou a lehce opečeme po všech stranách
3. Přeložíme ji do kastrolku s vařícím bílým vínem, madeirou, brandy, obložíme rozetřeným česnekem, spařenými, oloupanými na plátky nakrájenými rajčaty, cibulí, mrkví a pod dobře přiléhající pokličkou pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 45 minut
4. Při pečení ji občas podlijeme malým množstvím vína
5. Měkké maso nakrájíme na plátky, na talířích podlijeme procezenou šťávou a podáváme.

Doporučení:
Příloha: Smažené bramborové hranolky a zeleninová obloha.

Poznámka:
Madeiru lze nahradit portským vínem nebo cherry.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz