Hovězí svíčková podle stroganova

Minutka ze špiček hovězí svíčkové.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 30 minut

Ingredience

 

600 g špiček hovězí svíčkové
250 g žampiónů
200 g zakysané smetany
20 g másla
2 ks velké cibule
2 ks středně velké nakládané okurky
3 lžíce oleje
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce plnotučné hořčice
  šťáva z půlky citronu
  čerstvě mletý pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, žampióny očistíme a nakrájíme na lupínky, okurky nasekáme na nudličky
2. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji svíčkovou během 2-3 minut prudce opečeme, hotové maso vyjmeme z pánve a uložíme v teple
3. Z pánve slijeme tuk, přidáme máslo, na kterém zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby a vše společně podusíme
4. Zaprášíme hladkou moukou, opečeme, přilijeme masový vývar a směs uvedeme do varu, přilijeme zakysanou smetanu a za stálého míchání omáčku vaříme do zhoustnutí
5. Nakonec přidáme maso a na nudličky nakrájené okurky, podle chuti okyselíme citrónovou šťávou, případně dochutíme hořčicí, solí a pepřem.

Doporučení:
Jestliže potřebujeme více omáčky, neodpaříme ji, ale zahustíme solamylem nebo hladkou moukou rozmíchanou v menším množství studené vody. Hořčice se nesmí dlouho vařit, aby pokrm neztratil své jemné aroma.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz