Hruškový crumble se skořicí
Pečený dezert do skla vhodný na sváteční stůl.
Doba přípravy 45 minut
Ingredience
Rozpis na 4 porce: | |
100 g | hladké mouky |
100 g | mletých mandlí |
100 g | másla |
80 g | cukru krupice |
50 g | mandlových lupínků |
2 sáčky | skořicového cukru |
1 lžíce | moučkového cukru |
1 lžička | mleté skořice |
4 ks | hrušky |
Postup
1. Omyté a oloupané hrušky rozčtvrtíme, zbavíme jadřinců, vyskládáme je do menšího pekáčku, posypeme moučkovým cukrem, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C tak 5 až 8 minut
2. Ze studeného másla, cukru, mletých mandlí, mouky a skořicového cukru vyrobíme drobenku
3. Hrušky rozdělíme do zapékacích misek, posypeme drobenkou, mandlovými lupínky a skořicí a dáme péci na 18 až 20 minut do trouby vyhřáté opět na 190 °C.
Doporučení:
Čerstvé hrušky můžeme nahradit hruškovým nebo jablečným kompotem. Do drobenky můžeme přidat nastrouhanou čokoládu, nebo ji čokoládou úplně nahradit.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz