Všechny produkty jsou skladem. Vyřízené objednávky odesíláme do 24 hodin.

Hruškový crumble se skořicí

Pečený dezert do skla vhodný na sváteční stůl.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 45 minut

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
100 g hladké mouky
100 g mletých mandlí
100 g másla
80 g cukru krupice
50 g mandlových lupínků
2 sáčky skořicového cukru
1 lžíce moučkového cukru
1 lžička mleté skořice
4 ks hrušky

 

 

Postup

 

1. Omyté a oloupané hrušky rozčtvrtíme, zbavíme jadřinců, vyskládáme je do menšího pekáčku, posypeme moučkovým cukrem, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C tak 5 až 8 minut
2. Ze studeného másla, cukru, mletých mandlí, mouky a skořicového cukru vyrobíme drobenku
3. Hrušky rozdělíme do zapékacích misek, posypeme drobenkou, mandlovými lupínky a skořicí a dáme péci na 18 až 20 minut do trouby vyhřáté opět na 190 °C.

Doporučení:
Čerstvé hrušky můžeme nahradit hruškovým nebo jablečným kompotem. Do drobenky můžeme přidat nastrouhanou čokoládu, nebo ji čokoládou úplně nahradit.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz