Hruškový crumble se skořicí

Pečený dezert do skla vhodný na sváteční stůl.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 45 minut

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
100 g hladké mouky
100 g mletých mandlí
100 g másla
80 g cukru krupice
50 g mandlových lupínků
2 sáčky skořicového cukru
1 lžíce moučkového cukru
1 lžička mleté skořice
4 ks hrušky

 

 

Postup

 

1. Omyté a oloupané hrušky rozčtvrtíme, zbavíme jadřinců, vyskládáme je do menšího pekáčku, posypeme moučkovým cukrem, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C tak 5 až 8 minut
2. Ze studeného másla, cukru, mletých mandlí, mouky a skořicového cukru vyrobíme drobenku
3. Hrušky rozdělíme do zapékacích misek, posypeme drobenkou, mandlovými lupínky a skořicí a dáme péci na 18 až 20 minut do trouby vyhřáté opět na 190 °C.

Doporučení:
Čerstvé hrušky můžeme nahradit hruškovým nebo jablečným kompotem. Do drobenky můžeme přidat nastrouhanou čokoládu, nebo ji čokoládou úplně nahradit.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz