Hruškový pohár
V dezertních pohárech servírovaná zmrzlina s hruškami, přelitá čokoládovou omáčkou, ozdobená šlehačkou a hoblinkami čokolády.
Hruškový pohár se zmrzlinou. Doba přípravy 20 minut.
Ingredience
Rozpis na 4 porce: | |
425 ml | hruškového kompotu |
100 g | smetany ke šlehání |
75 g | jemné hořké čokolády |
15 g | solamylu (škrobové moučky) |
0,5 l | mléka |
1 sáček | vanilkového cukru |
1 lžíce | cukru |
1 lžička | kakaa |
8 ks | kopečků vanilkové zmrzliny |
špetka soli |
Postup
1. Hrušky dáme na síto okapat
2. Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni
3. Rozmícháme dohladka 3 až 4 lžíce mléka se solamylem, zbylé mléko vmícháme do čokolády, přidáme kakao, cukr, vanilkový cukr a špetku soli, za stálého míchání zahřejeme, vmícháme solamyl a omáčku na velmi malém plameni přibližně půl minuty povaříme
4. Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku a naplníme jí stříkací sáček s hvězdicovou trubičkou
5. Do 4 dezertních pohárů rozdělíme půlky hrušek a porce zmrzliny, přelijeme je horkou čokoládovou omáčkou a ozdobíme kopečky šlehačky, které ještě posypeme hoblinkami ze zbytků jemné hořké čokolády
6. Dezert ihned podáváme.
Poznámka:
Vodní lázeň - Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.
Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/