Hrušky s čokoládovým krémem
Ovocný pohár s krémem a oříšky
Doba přípravy 20 minut
Ingredience
- Cukr krystal 4 lžíce
- Hruška 4 ks
- Kakao 4 lžíce
- Mandle
- Marmeláda
- Máslo 2 lžíce
- Šlehačka
- Vlašské ořechy
Postup
Hrušky oloupeme, rozkrojíme na polovinu, vykrojíme jádřinec a na chvíli je dáme povařit do mírně oslazené vody.
Až trochu změknou, vyjmeme je z vody a necháme zchladnout.
Svaříme cukr se 2 lžícemi vody a mezitím smísíme kakao s máslem.
Za stálého míchání vlijeme svařený cukr do tukového základu s kakaem a vznikne čokoládový krém.
Hrušky dáme na talířek nebo poháru, jamku po jádřinci můžeme vyplnit marmeládou, přelijeme čokoládovou polevou, ozdobíme šlehačkou ( můžeme i zmrzlinou ) a posypeme mandlemi nebo ořechy.
Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz