Hrušky s čokoládovým krémem

Ovocný pohár s krémem a oříšky

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 20 minut

Ingredience

 

  • Cukr krystal 4 lžíce
  • Hruška 4 ks
  • Kakao 4 lžíce
  • Mandle  
  • Marmeláda  
  • Máslo 2 lžíce
  • Šlehačka  
  • Vlašské ořechy

 

Postup

 

Hrušky oloupeme, rozkrojíme na polovinu, vykrojíme jádřinec a na chvíli je dáme povařit do mírně oslazené vody.

Až trochu změknou, vyjmeme je z vody a necháme zchladnout.

Svaříme cukr se 2 lžícemi vody a mezitím smísíme kakao s máslem.

Za stálého míchání vlijeme svařený cukr do tukového základu s kakaem a vznikne čokoládový krém.

Hrušky dáme na talířek nebo poháru, jamku po jádřinci můžeme vyplnit marmeládou, přelijeme čokoládovou polevou, ozdobíme šlehačkou ( můžeme i zmrzlinou ) a posypeme mandlemi nebo ořechy.

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz