Italská kuřecí stehna
A opět fritovaná stehýnka, tentokrát obalená v těstíčku připraveném z vajec, hladké mouky, nastrouhaného parmazánu a nesekané petrželové natě.
Doba přípravy 25 minut
Ingredience
Rozpis na 4 porce: | |
8 ks | kuřecích stehen (paličky) |
3-4 ks | vejce |
2-3 ks | stroužky česneku |
4 lžíce | hladké mouky |
4 lžíce | strouhanky |
3-4 lžíce | strouhaného parmazánu |
2 lžíce | nasekané petrželové natě |
sůl |
Postup
1. Ve studené vodě omytá kuřecí stehna necháme důkladně okapat, pak do nich vetřeme 2 až 3 stroužky česneku utřeného se solí
2. Do hlubokého talíře nasypeme mouku (raději více), v jiném talíři si připravíme mírně osolená vejce
3. Na dalším talíři smícháme nasekanou pažitku spolu se strouhankou promíchanou s parmazánem
4. Stehna obalíme nejprve v hladké mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance
5. Ve vejcích a strouhance obalíme nohy ještě jednou
6. Obalené kuřecí paličky pozvolna smažíme ve fritovacím hrnci na 160 °C, až nám vyplavou a krásně zezlátnou.
Doporučení:
Samozřejmě, že stehna můžeme připravit i v hlubší pánvi ve větším množství oleje.
Poznámka:
Větší stehna je lépe 2-3 minuty předvařit v mírně osolené vodě.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz