Italská kuřecí stehna

A opět fritovaná stehýnka, tentokrát obalená v těstíčku připraveném z vajec, hladké mouky, nastrouhaného parmazánu a nesekané petrželové natě.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 25 minut

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
8 ks kuřecích stehen (paličky)
3-4 ks vejce
2-3 ks stroužky česneku
4 lžíce hladké mouky
4 lžíce strouhanky
3-4 lžíce strouhaného parmazánu
2 lžíce nasekané petrželové natě
  sůl

 

 

Postup

 

1. Ve studené vodě omytá kuřecí stehna necháme důkladně okapat, pak do nich vetřeme 2 až 3 stroužky česneku utřeného se solí
2. Do hlubokého talíře nasypeme mouku (raději více), v jiném talíři si připravíme mírně osolená vejce
3. Na dalším talíři smícháme nasekanou pažitku spolu se strouhankou promíchanou s parmazánem
4. Stehna obalíme nejprve v hladké mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance
5. Ve vejcích a strouhance obalíme nohy ještě jednou
6. Obalené kuřecí paličky pozvolna smažíme ve fritovacím hrnci na 160 °C, až nám vyplavou a krásně zezlátnou.

Doporučení:
Samozřejmě, že stehna můžeme připravit i v hlubší pánvi ve větším množství oleje.

Poznámka:
Větší stehna je lépe 2-3 minuty předvařit v mírně osolené vodě.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz