Italská rajská polévka
Recept z Itálie na chutnou sladkokyselou polévku z rajčat a dalších ingrediencí.
Doba přípravy 40 minut
Ingredience
1 l | vody |
2-4 lžíce | rajčatového protlaku |
150 g | vařených nudlí nebo jiných těstovin |
5 ks | kuliček celého pepře |
3 ks | kuliček nového koření |
1 ks | bobkového listu |
1 ks | skořice |
1 ks | menší cibule |
ocet | |
cukr | |
sůl | |
Na jíšku: | |
2 lžíce | hladké mouky |
2 lžíce | másla |
čerstvá bazalka na ozdobu |
Postup
1. Do vody dáme vařit rajčatový protlak, cibuli překrojenou na dvě půlky a koření
2. Vaříme asi 25 minut
3. Připravíme si jíšku tak, že na rozehřátém másle orestujeme, za stálého míchání, hladkou mouku
4. Polévku zahustíme jíškou, provaříme, dochutíme solí, cukrem, popřípadě octem
5. Přecedíme a vložíme uvařené nudle, zdobíme bazalkou.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz