Italská zmrzlina
V domácích podmínkách připravená smetanová zmrzlina.
Doba přípravy 25 minut
Ingredience
1 balíček | vanilkového cukru |
1 sáček | ztužovače šlehačky |
1 lžička | maizeny |
0,25 l | ovocné dřeně |
0,25 l | smetany ke šlehání |
0,25 l | mléka |
125 g | cukru krystal |
3 ks | žloutky |
1 ks | vejce |
Italská zmrzlina
25 minut(y)
Náročnost
V domácích podmínkách připravená smetanová zmrzlina.
1 balíček | vanilkového cukru |
1 sáček | ztužovače šlehačky |
1 lžička | maizeny |
0,25 l | ovocné dřeně |
0,25 l | smetany ke šlehání |
0,25 l | mléka |
125 g | cukru krystal |
3 ks | žloutky |
1 ks | vejce |
1. Vyšleháme žloutky, vejce, cukr, mléko, ovocnou dřeň a maizenu, pak na mírném ohni za stálého míchání přivedeme hmotu k varu, hned odstavíme
2. Za stálého míchání necháme vychladnout
3. Šlehačkovou smetanu se ztužovačem a vanilkovým cukrem vyšleháme do tuha a opatrně zamícháme do studeného ovocného krému
4. Naplníme do formiček a dáme zmrazit do mrazáku, během první hodiny zamrazení ještě dvakrát promícháme.
Poznámka:
Maizena - Kukuřičná moučka, respektive škrob. Slouží hlavně k přípravě tradičních pudinků a k zahušťování polévek a omáček.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz