Všechny produkty jsou skladem. Vyřízené objednávky odesíláme do 24 hodin.

Italské kuře Cacciatore

Známá varianta na opečené a pak podušené porce kuřete spolu s rajským protlakem, vínem a dalšími ingrediencemi.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 100 minut

Ingredience

 

kuře rozporcovaného na 8 dílů
400 g konzervovaných rajčat
250 g žampiónů
90 g slaniny
125 ml červeného vína
75 ml rajského protlaku
4 lžíce olivového oleje
4 lžíce nasekané petrželové natě
2 lžíce kaparů
1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
2 lžičky nasekané čerstvé šalvěje
4 ks stroužky česneku
1 ks malé zelené papriky
1 ks cibule
  nastrouhaná kůra z 1 ks citrónu
  hladká mouka na poprášení
  mletý černý pepř
  šalvěj na ozdobu
  sůl

 

 

Postup

 

1. Očištěné, oprané kuře rozporcujeme na 8 dílů, osolíme, posypeme pepřem a tymiánem, nakonec maso lehce poprášíme moukou, přebytečnou mouku oklepeme
2. Na velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přidáme připravené porce kuřete, slaninu nakrájenou na nudličky a 10-15 minut vše restujeme
3. Obsah pánve přendáme do hrnce, tuk z pánve vylijeme a důkladně ji vytřeme
4. Rozehřejeme zbylý olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou papriku zbavenou semen, polovinu utřeného česneku a za stálého míchání zeleninu 5 minut restujeme, až změkne, děrovanou naběračkou ji přidáme ke kuřeti
5. Na pánvi osmahneme žampiony nakrájené na čtvrtky a přidáme ostatním surovinám do hrnce
6. Nakonec na pánev nalijeme červené víno a 10 minut víno vaříme, aby se svařilo asi tak na 4 lžíce, obsah pánve opět slijeme do hrnce, kam přidáme ještě nakrájená rajčata, protlak a nasekanou šalvěj
7. Pokrm přikryjeme a 1 hodinu dusíme v předehřáté troubě na 190-200 °C
8. Zbylý česnek smícháme s nasekanou petrželovou natí, citrónovou kůrou a kapary, tuto směs na závěr přípravy přimícháme do hrnce a vše spolu dobře prohřejeme
9. Hotové kuřecí Cacciatore osolíme a dochutíme pepřem, jednotlivé porce zdobíme šalvějí.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz