Italský bramborový salát s bazalkou
Přílohový salát vhodný například ke smaženým rybám, nebo ho podáváme i samostatně.
Doba přípravy 30 minut + hodina odležení
Ingredience
Rozpis na 4 porce: | |
500 g | salátových brambor |
500 g | cukety |
250 g | rajčat |
150 g | sýra mozzarella |
1 svazek | tymiánu |
5 lžic | olivového oleje |
5 lžic | octa |
2 lžičky | soli |
2 ks | stroužky česneku |
1/8 l | vývaru |
voda | |
snítka bazalky | |
čerstvě namletý pepř |
Postup
1. Brambory ve slupce uvaříme ve slané vodě, pak je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky
2. Cuketu omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostičky, stroužky česneku prolisujeme
3. Lístky z tymiánu zamícháme s česnekem, solí a pepřem do cukety
4. Na rozpáleném oleji cuketové kostičky asi 5 minut opékáme, pak je přidáme do mísy k ostatním ingrediencím i s připravenými brambory
5. Výpek z pánve rozředíme s vývarm a octem, směsí přelijeme salát a necháme ho v klidu asi 1 hodinu odležet
6. Rajčata nakrájíme na dílky, osolíme je a opepříme
7. Sýr nakrájíme na kostičky a bazalku na proužky
8. Rajčata a sýr zamícháme do odleželého salátu a můžeme servírovat.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz