Italský vánoční chléb
Domácí chléb servírovaný na Velikonoce v Itálii.
Doba přípravy 100 minut
Ingredience
310 g | polohrubé mouky |
180 g | nastrouhaného sýru tipu Romano |
15 g | změklého másla |
14 g | suchých kvasnic |
6 ks | vajec |
240 ml | teplého mléka |
1 lžička | soli |
Postup
1. V malé misce v teplém mléce necháme vzejít kvasnice, což bude trvat cca 10 minut
2. Máslem lehce vymažeme dvě menší formy na chlebíček (velikost asi 23 x 13 cm)
3. Ve velké míse smícháme mouku se sýrem, vzejitým kváskem, solí, máslem a mírně našlehanými vejci
4. Těsto rozdělíme do forem a zakryté utěrkou necháme 40-60 minut, až těsto zdvojnásobí svůj objem
5. V troubě vyhřáté na 180 °C, pečeme tak 60 minut, až budou chleby pěkně zlatavé
6. Horké chleby vyklopíme a necháme vychladnout nejlépe na mřížce.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz