Jahodové tiramisu
Oblíbený italský dezert připravený z mascarpone, čerstvých jahod, mandlového likéru, vajíček a cukrářských piškotů.
Doba přípravy 25 minut + doba chlazení 4-6 hodin
Ingredience
00 g | mascarpone |
400 g | jahod |
80 g | cukru krupice |
70 ml | mandlového likéru |
1 sáček | vanilkového cukru |
14 ks | cukrářských piškotů |
2 ks | vejce |
Postup
1. V míse utřeme žloutky a cukr s vanilkovým cukrem, promícháme s mascarpone a opatrně zapracujeme ušlehaný sníh z bílků
2. Jahody omyjeme, necháme okapat, pak je nakrájíme na plátky
3. Větší skleněnou misku vyložíme polovinou cukrářských piškotů, pokapeme je mandlovým likérem a poklademe částí jahodových plátků
4. Jahody zakryjeme polovinou ušlehaného mascarpone, poklademe druhou polovinou piškotů, ochutíme likérem, jahodami a mascarpone
5. Horní vrstvu ozdobíme plátky jahod a dáme do chladničky odležet 4-6 hodin.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz