Jahodové tiramisu

Oblíbený italský dezert připravený z mascarpone, čerstvých jahod, mandlového likéru, vajíček a cukrářských piškotů.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 25 minut + doba chlazení 4-6 hodin

Ingredience

 

00 g mascarpone
400 g jahod
80 g cukru krupice
70 ml mandlového likéru
1 sáček vanilkového cukru
14 ks cukrářských piškotů
2 ks vejce

 

 

Postup

 

1. V míse utřeme žloutky a cukr s vanilkovým cukrem, promícháme s mascarpone a opatrně zapracujeme ušlehaný sníh z bílků
2. Jahody omyjeme, necháme okapat, pak je nakrájíme na plátky
3. Větší skleněnou misku vyložíme polovinou cukrářských piškotů, pokapeme je mandlovým likérem a poklademe částí jahodových plátků
4. Jahody zakryjeme polovinou ušlehaného mascarpone, poklademe druhou polovinou piškotů, ochutíme likérem, jahodami a mascarpone
5. Horní vrstvu ozdobíme plátky jahod a dáme do chladničky odležet 4-6 hodin.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz