Jahodový sorbet
Rozmixované jahody smíchané s cukrovým sirupem a sněhem z bílků, vše dochucené cukrem a citrónovou šťávou, zamražené.
Jahodový dezert. Doba přípravy 45 minut + doba mražení
Ingredience
600 g | jahod |
200 g | pískového cukru |
100 ml | vody |
2 ks | bílků |
1 lžíce | citrónové šťávy |
Postup
1. Jahody opláchneme a zbavíme stopek
2. Cukr rozmícháme ve vodě a svaříme na hustý sirup, pak jej necháme vychladit
3. Jahody rozmixujeme (několik kusů si necháme na ozdobení)
4. Postupně přidáváme cukrový sirup, dochutíme citrónovou šťávou
5. Bílky ušleháme na sníh a pak je vmícháme k jahodovému protlaku
6. Přikrytý sorbet v misce zamrazíme, během mražení několikrát zmrzlinu promícháme
7. Hotovou dřeň nabíráme nejlépe zmrzlinovými kleštěmi a jednotlivé kopečky klademe do pohárů.
Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/