Jahodový sorbet

Rozmixované jahody smíchané s cukrovým sirupem a sněhem z bílků, vše dochucené cukrem a citrónovou šťávou, zamražené.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Jahodový dezert. Doba přípravy 45 minut + doba mražení

Ingredience

 

600 g jahod
200 g pískového cukru
100 ml vody
2 ks bílků
1 lžíce citrónové šťávy

 

 

Postup

 

1. Jahody opláchneme a zbavíme stopek
2. Cukr rozmícháme ve vodě a svaříme na hustý sirup, pak jej necháme vychladit
3. Jahody rozmixujeme (několik kusů si necháme na ozdobení)
4. Postupně přidáváme cukrový sirup, dochutíme citrónovou šťávou
5. Bílky ušleháme na sníh a pak je vmícháme k jahodovému protlaku
6. Přikrytý sorbet v misce zamrazíme, během mražení několikrát zmrzlinu promícháme
7. Hotovou dřeň nabíráme nejlépe zmrzlinovými kleštěmi a jednotlivé kopečky klademe do pohárů.

 

Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz