Japonské gyozy

Taštičky z těsta plněné tentokrát náplní z vepřového masa a zeleniny.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 45 minut

Ingredience

 

Recept na cca 30 ks:
180 ml studené vody
200 g polohrubé mouky
  Na náplň:
250 g mletého vepřového masa
1 ks cibule
1 ks pórku
4 ks stroužky česneku
1 ks zázvoru
1 ks menší hlávky zelí
2 lžičky sojové omáčky
  střik saké
  střik sezamového oleje
  pepř
  sůl
  voda
  Na omáčku:
5 lžic sojové omáčky
3 lžíce pálivé chilli omáčky
2 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce rýžového octa

 

 

Postup

 

1. Mouku s vodou hněteme tak dlouho, až získáme vláčné těsto, necháme cca 5minut pod mokrou utěrkou odležet
2. Z těsta vypracujeme kolečka o průměru 10 cm (na okrajích by mělo být těsto tenčí než uprostřed) a necháme je opět odležet
3. Náplň si připravíme tak, že nejprve nakrájíme na kousky umytou hlávku zelí, kterou pak mírně nasolíme a necháme odležet, aby nám pustila šťávu, cca po 10 minutách kousky zelí přecedíme a přidáme k masu
4. Zbylou zeleninu rovněž pokrájíme na menší kousky a ve větší míse promícháme s ostatními ingrediencemi
5. Osolíme, opepříme, přidáme 2 lžičky sojové omáčky, zastříkneme saké a sezamovým olejem, důkladně vše znovu promícháme
6. Jednotlivá těstová kolečky nyní naplníme z části směsí tak, aby nám po přehnutí jednoho okraje ke druhému vznikly malé taštičky, okraje potřené olejem spojíme k sobě a stlačíme mezi prsty, tak je uzavřeme, vytvarujeme je tak, aby stály na své nejtlustší straně (spojené těsto je nahoře, nepokládáme na bok!)
7. Naplněné taštičky naklademe na teplý (ne horký!) olej a restujeme, až nám spodní strana taštiček pěkně zhnědne
8. Pak podlijeme taštičky vodou téměř do poloviny výšky gyoz, pánev přikryjeme pokličkou a dusíme, až se nám voda téměř vypaří
9. Hotové gyozy servírujeme horké s omáčkou.

Příprava omáčky:
Do menší misky nalijeme sojovou omáčku, slunečnicový olej, rýžový ocet a chilli omáčku, vše důkladně promícháme a můžeme podávat.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz