Játrové knedlíčky
Zavářka do polévek.
Doba přípravy 30 minut
Ingredience
100-150 g | jater (vepřových) |
100 g | strouhanky |
1 ks | vejce |
30 g | tuku |
2-3 stroužky | česneku |
pepř | |
sůl |
Postup
1. Játra odblaníme a umeleme v masovém mlýnku (můžeme také rozklepat paličkou a potom naškrábat nožem)
2. Rozmícháme v misce vajíčko metličkou a utřeme společně s tukem
3. Smícháme játra s vajíčkem a tukem, přidáme strouhanku, pepř, česnek utřený se solí
4. Pokud je hmota tuhá, přimícháme vodu, pokud je řídká, dodáme trochu strouhanky, můžeme přidat špetku pečivového prášku
5. Lžičkou vykrajujeme kousky těsta, které pak ve vlhkých rukou zaoblíme do kuliček
6. Knedlíčky vaříme ve vroucí polévce cca 5 minut (když vyplavou na povrch, jsou uvařené)
7. Pokud se knedlíček rozváří, přidáme housku.
Doporučení:
Nemáme-li játra, můžeme udělat knedlíčky z játrové paštiky. Umeleme ji a přidáme strouhanku, utřený tuk s vejcem. Nekořeníme, paštika je již dost kořeněná!
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz