Jednoduchá domácí čokoláda
Udělejte si čokoládu podle vaší chuti.
Doba přípravy 20 minut + doba tuhnutí
Ingredience
250 g | práškového cukru |
120 g | kakaa |
200 g | ztuženého tuku (100%) |
drobně nasekané mandle nebo ořechy |
Postup
1. V horké lázni nebo mikrovlnné troubě rozpustíme tuk, který pak smícháme s kakaem a cukrem
2. Směs mícháme dohladka
3. Nakonec přimícháme ořechy nebo mandle
4. Plníme do libovolně tvarovaných formiček vypláchnutých studenou vodou
5. Po vychladnutí ihned servírujeme na talířku nebo jednotlivé čokoládky zabalíme do alobalu a uskladníme v ledničce, či chladné spíži.
Doporučení:
Poměr cukru a kakaa můžete měnit podle vaší chuti
Nic nezkazíte, když do horké směsi přikápnete pár kapek rumu.
Poznámka:
Horkou lázeň si připravíme tak, že do většího hrnce dáme vařit vodu. Menší hrnec umístíme do vařící vody tak, aby byl do dvou třetin potopený a v něm rozpouštíme, v tomto případě, stoprocentní tuk.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz