Jehněčí dušené na rozmarýnu

Jehněčí dušené na rozmarýnu

 

Doba přípravy  90 minut

Ingredience

 

600 g jehněčí kýty (plece bez kostí)
40 g másla
1 ks feferonky
1 ks menšího stroužku česneku
1 dl bílého vína
  mletý pepř
  rozmarýn
  petrželka
  sůl

 

 

Postup

 

1. Osolené, opepřené maso dáme na polovinu rozehřátého másla
2. Přidáme rozmarýn, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě doměkka, za občasného přelévání šťávou a podle potřeby podlévání vodou
3. Nadrobno nakrájenou feferonku, česnek a petrželku prohřejeme na zbylém rozehřátém másle, zalijeme šťávou z pečeného masa, vínem a podusíme 10 minut
4. Rozmarýn odstraníme, šťávu nalijeme na porce nakrájeného masa a podáváme.

Doporučení:
Příloha: Vařená rýže a kompot.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz