Jehněčí kotlety s chřestem
Zprudka orestované jehněčí kotlety, servírované s podušenou zeleninou.
Doba přípravy 60 minut
Ingredience
Rozpis pro 4 osoby: | |
12 ks | jehněčích kotletek (po 70 g) |
1 ks | cibule |
400 g | zeleného chřestu |
100 g | malých rajčátek |
300 ml | vývaru |
4 lžíce | oleje |
2 lžíce | hladké mouky |
2 lžíce | másla |
1 lžička | grilovacího koření |
1 lžička | vegety |
špetka sušeného oregana | |
sůl |
Postup
1. Kotletky naklepeme, osolíme a posypeme oreganem i grilovacím kořením
2. V pánvi na rozpáleném oleji maso po obou stranách orestujeme
3. Vyndáme ho a uchováme v teple
4. Do výpeku dáme nadrobno pokrájenou cibuli, hladkou mouku, orestujeme, zalijeme vývarem a necháme 10 minut povařit
5. Potom dáme zpět opečené kotletky, přiklopíme a asi 6 minut ještě podusíme
6. Chřest oloupeme, očistíme, dáme do vroucí osolené vody a krátce povaříme, ihned ochladíme ve studené vodě a necháme okapat
7. Chřest nakrájíme na delší špalíčky a rajčátka překrojíme na polovinu
8. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme zeleninu, kterou krátce ohřejeme, dochutíme vegetou a podáváme s kotletkami.
Doporučení:
Příloha: Vařené brambory.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz