Jehněčí ledvinky na grilu

Originální chuťovka pro správnou garden párty

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 20 minut

Ingredience

 

  • Grilovací koření  
  • Jehněčí ledvinky, 4 kusy
  • Sůl

 

Postup

 

Jehněčí ledviny omyjeme a osušíme. Podélně je rozpůlíme a odstraníme nečistoty a "žlázy". Ledvinky namočíme do vody a necháme vyčistit. Necháme je vždy asi 2 - 3 hodiny a pak vodu vyměníme. Prakticky postupujeme jako u vepřových ledvin. Jehněčí jsou ale křehké a nemají typickou odpornou vůni.

Ledvinky pak vyjmeme, opláchneme a opatrně osušíme. Lehce je posypeme grilovacím kořením a necháme asi 5 minut odpočinout. Jehněčí ledvinky vložíme na rozpálený gril a grilujeme z obou stran dozlatova. Doporučuji je častěji otáčet. Zůstanou křehké a šťavnaté.

Jehněčí ledvinky sundáme z grilu, necháme asi 2 minuty odpočinout a můžeme servírovat. Je to opravdu chuťovka, takže není třeba jídlo něčím doplňovat - pečivem, salátem nebo čímkoliv jiným.

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz