Všechny produkty jsou skladem. Vyřízené objednávky odesíláme do 24 hodin.

Jehněčí na rozmarýnu

Ochucená uvařená jehněčí kýta servírovaná přelitá omáčkou a podávaná s dušenou zeleninou.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Doba přípravy 115 minut

Ingredience

 

700 g jehněčí kýty
400 g karotky
100 ml zeleninového vývaru
3 lžíce másla
2 lžíce sekané petrželové natě
12 ks mladých cibulek
2 ks menších pórků
1 ks stroužku česneku
1 ks snítky rozmarýnu
  mletý pepř
  sůl
  Na omáčku:
200 ml jehněčího vývaru
200 ml růžového nebo bílého vína
  špetka šafránu
  škrobová moučka na zahuštění

 

 

Postup

 

1. Rozmarýnové lístky obereme a jehličky nasekáme na drobno, oloupaný česnek nasekáme a smícháme se solí
2. Maso opláchneme, osušíme, po délce mírně nakrojíme, do řezu vetřeme česnek se solí, trochu sekaného rozmarýnu a mletý pepř, řez uzavřeme, maso zabalíme do potravinářské fólie, potom do alobalu a okraje dobře přitiskneme k sobě
3. Pak maso dáme do horké, ne vroucí vody (asi 70 °C) a 30 minut vaříme, potom vyjmeme z vody, odstraníme alobal i fólii a nakrájíme na plátky
4. Mrkev očistíme a blanšírujeme na 1 lžíci másla, přilijeme trochu zeleninového vývaru, pod pokličkou dusíme na mírném ohni asi 10 minut a pak smícháme s nasekanou petrželovou natí
5. Očištěné cibulky také opečeme na lžíci másla, přilijeme trochu vývaru a dusíme asi 8 minut, stejným způsobem připravíme i nakrájený pórek, který stačí dusit jen 5 minut
6. Jehněčí vývar a víno v hrnci zahřejeme, přidáme šafrán a zahustíme škrobovou moučkou
7. Na talíře rozdělíme jednotlivé druhy dušené zeleniny i maso, zalijeme omáčkou a podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka:
Blanšírování (blanšírovat) - Spařovat nebo předvářet.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz