Kachna na zázvoru

Recept na prověřenou, velice chutnou úpravu kachničky ze staročeské kuchyně. Jednotlivé porce pak servírujeme nejlépe s červeným dušeným zelím a dvěma, či třemi druhy knedlíků.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Doba přípravy 140 minut

Ingredience

 

1 ks kachny
  hladká mouka
  zázvor mletý
  česnek
  kmín
  voda
  sůl

 

 

Postup

 

  1. Očištěnou kachnu potřeme česnekem, který jsme utřeli se solí a zázvorem, posypeme kmínem, vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody
  2. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-200 °C pod pokličkou, za občasného přelévání šťávou
  3. Ke konci pečení kůži na prsíčkách a stehnech několikrát propícháme, aby sádlo lépe vyteklo, a sbíráme je, aby se nepřipalovalo při pečení, dopékáme bez pokličky, již šťávou nepřeléváme, aby kůrčička byla křupavá
  4. Měkkou kachnu vyjmeme a naporcujeme, odložíme na teplé místo
  5. Šťávu částečně vydusíme, lehce zaprášíme moukou, rozmícháme a necháme provařit
  6. Na talíře nalijeme šťávu, přidáme porce kachny, podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem, karlovarským knedlíkem a bramborovým knedlíkem a červeným zelím.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz