Kachní prsa na černém pivě

Na zkaramelizované cibulce opečené porce kachních prsou, podlité černým pivem, upečené doměkka.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Doba přípravy 70 minut

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
4 ks kachní prsa (asi 800 g)
1 ks cibule
200 ml černého piva
2-3 lžíce hladké mouky
1 lžíce másla
1 lžíce oleje
1 lžička cukru
  trochu divokého koření (nové koření, bobkový list, tymián)
  sůl

 

 

Postup

 

1. Kachní prsa opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak je osušíme
2. Maso osolíme a posypeme mletým divokým kořením, obalíme v hladké mouce
3. V pekáči rozehřejeme olej s máslem, vsypeme oloupanou, na jemno nakrájenou cibuli a cukr, za stálého míchání necháme pomalu zkaramelizovat do zlatohnědé barvy
4. Do pekáčku na cibuli vložíme porce kachny a z obou stran je opečeme, pak maso podlijeme pivem
5. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme doměkka
6. Upečené maso na talířích přelijeme šťávou z výpeku.

Doporučení:
Jako přílohu podáváme například bramborové knedlíky nebo krokety.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz