Kachní prsíčka s brusinkovou omáčkou
Předem naložená, pak na pánvi opečená kachní prsa, nakonec malou chvíli dopečená v troubě, servírovaná s omáčkou připravenou zvlášť na pánvi z vína, brusinek, cibule a kořenové zeleniny, vývaru a dalších ingrediencí.
Doba přípravy 40 minut + doba marinování
Ingredience
2 ks | kachní prsa |
1 hrst | sušených brusinek |
2 dl | červeného vína |
1 ks | cibule |
1/2 ks | petržele |
1/2 ks | mrkve |
brusinkový džem | |
sečuánský pepř | |
kousek celeru | |
rozmarýn | |
pepř | |
sůl |
Postup
1. Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na kostičky, cibuli orestujeme na oleji do světlé barvy a přidáme zeleninu, restujeme asi 15 minut než nám zeleninka začne trochu hnědnout
2. Zeleninu na pánvi zalijeme vývarem a provaříme
3. Přidáme 2 dl vína a vaříme asi 30 minut
4. Přidáme brusinkový džem množství podle chuti a tyčovým mixérem vše rozmixujeme, poté provaříme do hustoty, ale ničím nezahušťujeme, omáčka bude i tak hustá
5. Nakonec dochutíme solí, pepřem a přidáme hrst sušených brusinek, již jen krátce provaříme a máme hotovo
6. Maso jsem naložila i nařezala kůži do mřížky předem (naložila jsem prsa jen do rozmarýnu, sečuánského pepře a soli a zalila trochou oleje)
7. Maso vyndáme samozřejmě nejméně půl hodinky předem z lednice
8. Připravíme pánev a položíme na ní prsa kůží dolů, opékáme asi 3 minutky, otočíme a zase tak 3-4 minutky, mezitím si rozpálíme troubu a nahřejeme v ní pekáč
9. Prsa přemístíme na pekáč a dopečeme je v troubě při 200 °C asi 10 minutek
10. Po vyndání je zabalíme do alobalu, a necháme tak 5 minut odpočinout.
Doporučení:
Takto připravená prsíčka jsou skvělá podávaná například s gnocchi.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz