Kachní roláda s brokolicí
Chutná roláda naplněná uzeninou, mletým masem smíchaným s vejci a brokolicí, upečené v troubě dozlatova.
Doba přípravy 95 minut
Ingredience
2,2 kg | kachny v celku |
200 g | brokolice |
150 g | mletého vepřového masa |
50 g | šunkového salámu |
2 lžíce | strouhanky |
1 lžíce | nasekané bazalky |
1 lžíce | sádla |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | vejce |
kmín | |
voda | |
sůl |
Postup
1. Kachnu očistíme, omyjeme, důkladně osušíme a vykostíme tak, aby vznikl plát masa i s kůží, lehce ho naklepeme a osolíme
2. V míse smícháme mleté vepřové maso, vejce, sůl, utřený česnek a nasekanou bazalku, směs zahustíme strouhankou
3. Brokolici rozebereme na růžičky a povaříme ve vroucí osolené vodě, tak 3 minuty, pak ji rychle ochladíme ve studené vodě
4. Plát kachního masa poklademe kolečky salámu, na něj rozetřeme směs z mletého masa a doprostřed položíme okapané růžičky brokolice
5. Naplněné maso zavineme do rolády, převážeme provázkem, osolíme ji, okmínujeme a dáme do pekáče
6. K roládě přidáme lžíci sádla a mírně podlijeme vodou
7. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 70 minut, během pečení maso přeléváme výpekem a dle potřeby podléváme horkou vodou.
Doporučení:
Jako přílohu podáváme různé druhy dušené zeleniny (baby karotku, zelené fazolové lusky, malé kapustičky ...) a například vařené brambory.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz