Kančí žebro po myslivecku
Žebra z kance upečená v troubě spolu se zeleninou a divokým kořením, podlévaná červeným vínem.
Doba přípravy 120 minut
Ingredience
| 2 kg | žebra z divočáka |
| 150 g | kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) |
| 1 svazek | mladé cibulky |
| 1 hrst | sušených hub |
| 2-3 dcl | červeného vína |
| 1 ks | stroužek česneku |
| bobkový list | |
| nové koření | |
| hladká mouka | |
| sádlo | |
| pepř | |
| kmín | |
| sůl |
Postup
1. Žebra naporcujeme, do pekáče dáme 2 lžíce sádla naskládáme žebra, osolíme okmínujeme a dáme péct do trouby vyhřáté na 190-200 °C
2. Nakrájíme kořenovou zeleninu, sušené houby předem namočené nasekáme, nakrájíme také cibuli a česnek
3. Zeleninu a houby přidáme k žebrům, pokrm dochutíme ještě pár kuličkami jalovce, bobkovým listem a novým kořením, během pečení žebra podléváme červeným vínem
4. Na závěr šťávu zahustíme hladkou moukou, omáčku osolíme a opepříme, podáváme s bramborem nebo knedlíkem.
Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/
