Kapr na roštu

Grilovaný kapr podávaný s opékaným bramborem


Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 45 minut

Ingredience

 

  • Brambory  
  • Citron  
  • Kapr  
  • Máslo  
  • Olej  
  • Sůl

 

Postup

 

Očištěné porce kapra opatrně podélně nařízneme na hřbetě a do řezů vložíme vždy po půl plátku citrónu. Porce osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a potřeme olejem. Necháme v chladu asi půlhodiny. Po zapojení grilu dáme na nosiče topné tyče hliníkovou misku s máslem, na němž opečeme brambory. Po dosažení pracovní teploty dáme na rošt porce kapra a grilujeme asi 3 minuty, po obráceni další asi 4 minuty {dohromady asi 7 minut). Hotové porce klademe na nahřáté talíře, jako přílohu dáme opékané brambůrky sypané čerstvou zelenou petrželkou. Tatarskou omáčku podáváme zvlášť .

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz