Kapr smažený v nadýchaném těstíčku
V kynutém těstíčku připraveném z droždí, hladké mouky, piva a vejce obalené podkovy kapra, ty pak usmažené v oleji pěkně dozlatova.
Doba přípravy 50 minut
Ingredience
kapr | |
1 ks | vejce |
200 g | hladké mouk |
30 g | droždí |
2 dl | piva |
kmín | |
olej | |
sůl |
Postup
1. Očištěného kapra naporcujeme na podkovy (hlavu a ocas použijeme na polévku)
2. Podkovy osušíme, osolíme, posypeme kmínem a obalíme v části hladké mouky
3. Do piva rozdrobíme droždí, rozšleháme s vejcem, přidáme hladkou mouku a necháme v teple 20 minut vykynout
4. Podkovy namáčíme v těstíčku a usmažíme na rozpáleném oleji, dozlatova.
Doporučení:
Podáváme s vařenými brambory ochucenými máslem a zeleninovým salátem.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz