Katův šleh
Rychlá minutka která kralovala v českých kuchyních a hospodách v minulém století. Orestované nudličky vepřové kýty podušené na pánvičce spolu s cibulí, kápiemi a feferonkami.
Doba přípravy 20 minut
Ingredience
750 g | vepřové kýty |
100 g | sterilovaných kápií bez nálevu |
100 g | sladkokyselých okurek |
100 g | kečupu |
2 ks | feferonek |
1 ks | středně velké cibule |
worcesterská omáčka | |
mletý černý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup
1. Oprané a důkladně okapané maso nakrájíme na nudličky, osolíme, dochutíme pepřem
2. Na oleji maso orestujeme téměř do měkka
3. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět
4. Nakonec vložíme nakrájené okurky a kapie, na jemno pokrájené feferonky zbavené jadřinců, kečup a několik kapek worcesterské omáčky
5. Pokrm necháme krátce podusit.
Doporučení:
Jako přílohu servírujeme různě upravené brambory.
Poznámka:
Kápie lze nahradit klasickou masitou paprikou.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz