Katův šleh

Rychlá minutka která kralovala v českých kuchyních a hospodách v minulém století. Orestované nudličky vepřové kýty podušené na pánvičce spolu s cibulí, kápiemi a feferonkami.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 20 minut

Ingredience

 

750 g vepřové kýty
100 g sterilovaných kápií bez nálevu
100 g sladkokyselých okurek
100 g kečupu
2 ks feferonek
1 ks středně velké cibule
  worcesterská omáčka
  mletý černý pepř
  olej
  sůl

 

 

Postup

 

1. Oprané a důkladně okapané maso nakrájíme na nudličky, osolíme, dochutíme pepřem
2. Na oleji maso orestujeme téměř do měkka
3. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět
4. Nakonec vložíme nakrájené okurky a kapie, na jemno pokrájené feferonky zbavené jadřinců, kečup a několik kapek worcesterské omáčky
5. Pokrm necháme krátce podusit.

Doporučení:
Jako přílohu servírujeme různě upravené brambory.

Poznámka:
Kápie lze nahradit klasickou masitou paprikou.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz