Králičí rillettes

Rillattes připravený z králičího masa.

 

Autor ReceptyOnLine.cz

Tento původem francouzský recept se hodí především jako předkrm. Rillattes podáváme namazané na chleba. Doba přípravy 120 minut.

Ingredience

 

1,6 kg králíka
150 g husího sádla
1,5 l (asi) vody
200 ml bílého vína
8 ks snítek tymiánu
6 ks kuliček černého pepře
3 ks bobkových listů
1 ks větvičky rozmarýnu
1 ks velké cibule
1 ks velké mrkve
  mletý pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Oloupanou cibuli překrojíme na čtvrtiny, očištěnou mrkev nakrájíme na větší kousky, vše vložíme do hrnce s osolenou vodou, přilijeme bílé víno, přidáme kuličky pepře, bobkové listy, tymián a vodu přivedeme k varu
2. Pečlivě očištěného králíka rozčtvrtíme, vložíme do vroucího zeleninového základu, teplotu snížíme a maso zvolna vaříme pod pokličkou doměkka a nezačne se uvolňovat od kostí
3. Králíčí kousky vyjmeme z hrnce, necháme zchladnout, pak maso obereme od kostí, natrháme na drobno a promícháme s na jemno nasekanými lístečky rozmarýnu
4. V kastrůlku rozpustíme sádlo, po částech do něho přidáváme maso a vše neustále mícháme, aby se sádlo s masem dobře propojilo, pak dochutíme solí i pepřem a sundáme z tepla
5. Rillettes mažeme na chléb a podáváme s kouskem rajčátka a trochou nasekané jarní cibulky.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz