Králík na rozmarýnu
Králík naložený přes noc v marinádě spolu s rozmarýnem, jednotlivé porce opečené na oleji a podušené ve vývaru doměkka.
Doba přípravy 55 minut + doba odležení
Ingredience
Suroviny pro 4 osoby: | |
4 ks | porcí králíka |
4 ks | stroužků česneku |
4 lžíce | oleje |
mletý pepř | |
rozmarýn | |
vývar | |
sůl |
Postup
1. Česnek rozetřeme se solí a promícháme s jemně nasekaným rozmarýnem
2. Porce králíka vykostíme, stočíme do válečků, pevně omotáme bílou nití, potřeme rozmarýnovou směsí, pokapeme trochou oleje a necháme proležet pod pokličkou přes noc
3. Před přípravou z masa odstraníme rozmarýnovou směs, maso lehce opečeme po všech stranách na rozpáleném oleji
4. Nakonec maso opepříme, podlijeme vývarem, přidáme rozmarýnovou směs a dusíme pod pokličkou doměkka.
Doporučení:
Příloha: Vařená rýže nebo různě upravené brambory a zeleninový salát.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz