Křepelčí vejce v žampionech
Hlavičky žampiónů plněné křepelčími vejci, zapečené v troubě.
Zapečené žampiony pro Vaše hosty
Ingredience
4 ks | křepelčí vajíčka |
4 ks | větší žampióny |
1 lžíce | smetany nebo jogurtu |
1 lžíce | másla |
1 lžíce | křenu |
citrónová šťáva | |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup
1. Žampiony očistíme, odstraníme z nich nožičky, osušíme je, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme v chladu odležet
2. Zapékací misku nebo pánev vymažeme máslem, vložíme do ní žampionové hlavičky spodkem nahoru a do každé vyklepneme křepelčí vejce
3. Zapékáme asi 10 minut v troubě předehřáté na 178-180 °C
4. Podáváme s jemně nastrouhaným křenem promíchaným se smetanou nebo jogurtem a ozdobené čerstvou zeleninou.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz