Krevetový špíz s cizrnovým pyré
Krevety na špejlích servírované s vykouzlenou delikatesou z luštěnin, tentokrát z cizrny. Tento předkrm není kuchařsky náročný, navíc se nemusí stát ani dlouho u plotny.
Doba přípravy 20 minut
Ingredience
Rozpis na 2 porce: | |
10 ks | předvařených krevet |
2 ks | stvoly citronové šťávy |
1/2 ks | citrónu |
1 ks | stroužek česneku |
1 plechovka | cizrny |
2 lžíce | olivového oleje |
1 dl | vývaru |
pepř | |
sůl |
Postup
1. Nejdříve si připravíme pyré; do větší mísy vsypeme sceděnou a propláchnutou plechovku cizrny (několik zrnek si necháme na ozdobu), přidáme 1dl vody nebo vývaru, 1 stroužek česneku, asi 2 lžíce oleje, citrónovou šťávu a trochu soli, vymixujeme dohladka
2. Pak si připravíme krevety; z citrónové trávy sloupneme vrchní vrstvu, na takto připravené špízy napíchneme 10 krevet
3. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a krevety na něm zprudka orestujeme, stačí jim cca 2 minuty z každé strany, pak stáhneme z ohně
4. Hotové špízy podáváme s miskou pyré.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz