Krevety na česnekovém másle

Na rozpáleném másle a oleji osmahnuté plátky česneku, na něm opečené oloupané krevety.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 20 minut

Ingredience

 

500-600 g větších krevet
2 lžíce petrželky
2 lžíce másla
2 lžíce oleje
6 ks stroužků česneku
1 ks chilli papričky
  šťáva z 1/2 citrónu
  mletý pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. dobře rozehřátém másle a oleji orestujeme plátky česneku a na jemno nakrájenou chilli papričku zbavenou jadřince
2. Přidáme oloupané krevety, které 6 minut po obou stranách opečeme
3. Nakonec je osolíme, okořeníme pepřem a pokapeme citrónovou šťávou
4. Takto připravené krevety ihned servírujeme posypané čerstvě nasekanou petrželkou.

Doporučení:
Jako přílohu servírujeme například čerstvé bílé bagety.

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz