Krevety na jehle s polevou
Ve formě špízu ugrilované krevety, potírané polevou připravenou z hnědého cukru, třtinového rumu, másla, hořčice, bílého octa a koření.
Doba přípravy 30 minut
Ingredience
Rozpis tak na 5 porcí: | |
25 ks | krevetích ocásků |
50 g | másla |
10 g | hořčice |
5 g | hnědého cukru |
5 g | bílého octa |
2,5 g | mletého hřebíčku |
2,5 g | mleté skořice |
0,25 dl | třtinového rumu |
mletý černý pepř | |
mořská sůl |
Postup
1. Krevety nejprve opláchneme pod tekoucí studenou vodou, odstraníme střívka, necháme je důkladně okapat
2. Takto připravení krevety opatrně napícháme na grilovací jehly
3. Do hrnce dáme hnědý cukr, máslo, hořčici, přilijeme rum a ocet
4. Dále přidáme koření a sůl, vše promícháme a přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme mírným varem 3-5 minut, až tekutina zhoustne a získá sirupovitou konzistenci
5. Připravenou polevu ještě dochutíme solí a pepřem
6. Rozpálený rošt grilu potřeme olejem nebo kouskem slaniny, krevetové špízy položíme na gril a grilujeme, až budou hotové (pozor, ať je nevysušíte), během grilování krevety bohatě potíráme polevou.
Doporučení:
Zbylou polevu můžete využít jako omáčku k připraveným krevetovým špízům.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz