Krevety vařené

Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod nebo jako lahůdku.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 25 minut

Ingredience

 

Pro 6 osob:
800 g povařených krevet v celku
200 g čerstvého másla
  zelená petrželka
  Vývar:
3 l vody
1/8 l octa
15 ks rozdrcených zrnek pepře
2 ks bobkového listu
  zelená petrželka

 

 

Postup

 

1. Do hrnce dáme vodu, ocet, sůl, koření a vše vaříme asi 5 minut
2. Pak do vývaru vhodíme krevety a 3 minuty je povaříme
3. Vývar slijeme a krevety v nádobě rychle nad ohněm osušíme
4. Nakonec je v celku upravíme na talíř a ozdobíme zelenou petrželkou
5. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod nebo jako lahůdku

Obměna:
Zmrazené krevety rozbalíme a při pokojové teplotě je necháme napolo rozmrazit, pak krevety vložíme do vařící vývaru a 15-20 minut povaříme.

Doporučení:
Příloha: Topinky nebo chléb a čerstvé máslo nebo studená tatarská omáčka.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz