Krupicový dezert s jablky
Vaše pohoštění pro nejmenší
Doba přípravy 30 minut
Ingredience
- Cukr krupice do mléka + do jablek, 3+2 lžíce
- Cukr vanilkový 1 balení
- Čokoláda strouhaná, 4 lžíce
- Jablko 1/2 kg
- Krupice do mléka + do jablek, 3+1 lžíce
- Máslo 1 lžička
- Mléko 1/2 l
Postup
Do horkého mléka dáme lžičku másla, 3 lžíce krupice, 3 lžíce cukru, vanilkový cukr a vaříme, dokud krupice nezhoustne.
Přiklopíme pokličkou a necháme trochu vychladnout. Potom nalijeme do sklenic.
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostky. Vložíme do kastrůlku, zalijeme 50 ml vody, přidáme 2 lžíce cukru a vaříme, až jsou jablka měkká.
Pak jablka rozmixujeme, vmícháme lžíci krupice a povaříme za stálého míchání ještě aspoň 5 minut.
Vychladlá jablka rozdělíme do sklenic na krupici.
Nakonec ozdobíme strouhanou čokoládou.
Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz