Kuře v zázvorové marinádě
Kuře přelité marinádou ze strouhaného zázvoru, rybí omáčky a dalších ingrediencí, upečené v troubě spolu se čtvrtkami očištěných, ale neoloupaných brambor a přepůlenými palicemi česneku.
Doba přípravy 120 minut
Ingredience
1 ks | celého kuřete |
3 ks | hvězdičky badyánu |
2 ks | palice česneku + 2 ks stroužky navíc |
1 ks | menšího oloupaného zázvoru nakrájeného na plátk |
600 g | brambor |
250 ml | kuřecího vývaru |
125 ml | sójové omáčky |
60 ml | rybí omáčky |
1 lžíce | medu |
1/4 lžičky | koření pěti vůní |
sůl |
Postup
1. V míse smícháme plátky oloupaného zázvoru spolu s 2 ks prolisovanými stroužky česneku, badyánem, medem, sójovou omáčkou, vývarem, kořením pěti vůní a rybí omáčkou
2. Omyté a důkladně osušené kuře mírně osolíme, posadíme do pekáče a přelijeme marinádou
3. Neoloupané brambory vydrhnuté kartáčkem rozčtvrtíme, nasypeme do pekáče ke kuřeti, palice česneku diagonálně přepůlíme a vložíme také do pekáče
4. Přiklopené pečeme v trouby vyhřáté na 200 °C nejméně 90 minut, v polovině přípravy maso odkryjeme a dle potřeby podléváme vodou nebo vývarem a přeléváme výpekem.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz