Kuře v zázvorové marinádě

Kuře přelité marinádou ze strouhaného zázvoru, rybí omáčky a dalších ingrediencí, upečené v troubě spolu se čtvrtkami očištěných, ale neoloupaných brambor a přepůlenými palicemi česneku.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 120 minut

Ingredience

 

1 ks celého kuřete
3 ks hvězdičky badyánu
2 ks palice česneku + 2 ks stroužky navíc
1 ks menšího oloupaného zázvoru nakrájeného na plátk
600 g brambor
250 ml kuřecího vývaru
125 ml sójové omáčky
60 ml rybí omáčky
1 lžíce medu
1/4 lžičky koření pěti vůní
  sůl

 

 

Postup

 

1. V míse smícháme plátky oloupaného zázvoru spolu s 2 ks prolisovanými stroužky česneku, badyánem, medem, sójovou omáčkou, vývarem, kořením pěti vůní a rybí omáčkou
2. Omyté a důkladně osušené kuře mírně osolíme, posadíme do pekáče a přelijeme marinádou
3. Neoloupané brambory vydrhnuté kartáčkem rozčtvrtíme, nasypeme do pekáče ke kuřeti, palice česneku diagonálně přepůlíme a vložíme také do pekáče
4. Přiklopené pečeme v trouby vyhřáté na 200 °C nejméně 90 minut, v polovině přípravy maso odkryjeme a dle potřeby podléváme vodou nebo vývarem a přeléváme výpekem.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz