Ledové cappuccino
Jedna z variant na dobrou vychlazenou kávu.
Ingredience
4 šálky | vychladlého espressa |
120 ml | dobře vychlazeného mléka |
2-4 lžíce | cukru (dle chuti) |
8 ks | kostek ledu |
Postup
1. Čerstvě uvařené espresso necháme pořádně vychladit
2. Kávu s cukrem a kostkami ledu dáme do nádoby mixéru a mixujeme tak dlouho, dokud se led nerozdrtí na drobné kousky
3. Nalijeme do sklenic a do každé z nich přilijeme napěněné mléko (v domácích podmínkách našleháme mléko tak, že ho zprudka ohříváme v menším hrnci a ručním šlehačem mléko promixováváme, tím nám vznikne dostatek pěny).
Doporučení:
Ledové cappuccino můžeme ozdobit kakaem či skořicí.
Poznámka:
Místo našlehaného mléka můžeme použít šlehačku.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz